Mozilla окончателно спира поддръжката на Firefox за Windows XP и Vista

09.09.2018 / 05:00 1

kaldata.com

Едновременно с излизането на новата стабилна версия на браузъра Firefox с пореден номер 62, Mozilla обяви прекратяването на Firefox 52 ESR с дълъг срок на поддръжка (Extended Support Release, ESR). Това е последната версия на браузъра с поддръжката на старите операционни системи Windows XP и Windows Vista. Тоест, Mozilla окончателно прекратява поддръжката на Firefox за Windows XP и Vista. Браузърът повече няма да получава обновявания по безопасността за тези платформи.

Mozilla отдавна предупреждаваше, че това ще се случи. Като се има предвид възрастта на тези операционни системи, дори е за учудване, колко дълго Mozilla осигуряваше поддръжката за тези платформи.

Да си припомним, че Microsoft прекрати основната поддръжка на Windows XP още на 14 април 2008 година, а на разширената поддръжка – на 8 април 2014 година. Основната поддръжка на Windows Vista завърши на 10 април 2012 година, а разширената – на 11 април 2017 година.

Да отбележим, че браузърът Firefox ще продължи да работи на компютрите с тези операционни системи. Но обновявания повече няма да има. Тоест, Mozilla повече не гарантира безопасността на продукта и препоръчва преминаването към по-нови версии на ОС.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
1007 (преди 5 години)
Рейтинг: 13097 | Одобрение: 4652
То пък тая мазила някой ползва ли я още .Отдавна и мина времето .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама