download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft публикува системните изисквания на Vista

20.05.2006 19:19 (преди 17 години и 10 месеца) | stefankr | показана 5520 пъти Статистики
През седмицата Microsoft най-накрая публикува системните изисквания на бъдещата операционна система Vista. Софтуерният гигант стартира програмата "Get Ready", която ще помогне на бъдещите потребители на тази операционна система да се подготвят за ъпгрейд.

В Microsoft са разделили изискванията към оборудването на две категории: Vista Capable и Vista Premium Ready.

"Capable" системите са предназначени за тези, които искат да модернизират компютрите си, на които спокойно работи Windows XP. Компютрите, които попадат в тази категория, трябва да имат поне 800 МHz процесор, 512 MB памет, съвместима с DirectX 9 видеокарта и твърд диск с обем най-малко 20 GB.

За да се видят всички достойнства на новата операционна система, включително и потребителския интерфейс Aero, трябва по-мощно оборудване - процесор с честота поне 1 GHz, 40 GB твърд диск, 1 GB оперативна памет, DirectX 9 съвместима видеокарта със 128 MB памет. Ще има нужда от DVD-ROM устройство, звукова карта и връзка с Интернет.

Microsoft препоръчва на всички, които тепърва ще си купуват компютър да потърсят на него обозначение Premium Ready. От друга страна, Dell, Gateway, Lenovo и Toshiba, планират да поставят на компютърните конфигурации, които произвеждат стикери с надпис "Vista Ready".

За да помогне на бъдещите потребители на Windows Vista, Microsoft създаде сайта "Get Ready". Там ще може да се изтегли бета-версия на програмата Vista Upgrade Advisor, чрез която се определя коя версия на Vista ще може да се пусне и дали е нужен ъпгрейд на системата. Преди официалното пускане на Windows Vista в продажба, Microsoft планира да добави нови функционални възможности във Vista Upgrade Advisor.

Източник: TechLabs

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 21.05.06, 22:33, shaman:
    4е защо да не върви,колко от съвременните компютри в момента са с процесор- 800Мhz,HD-20Gb и т.н.Може да се каже единственно 4е по старите видео карти ще са проблемни,и по малката операционна памет,но днес компютри с процесори до 1Ghz. и хард дискове20Gb маи само в заложните къщи и у4илищните кражо4и се срещат. Не е 4ак толкова фатално,жалко 4е някой конфигураций ще се по изпотят,от където следва 4е ще се правят покупки на отделни елементи.
  • Сряда, 07.06.06, 10:44, simmen:
    shaman: да ти обясня. Палзвам две машини, едната на 1.49 Ghz, АМД Паломино, 256Mb Ram, 32Mb ВИдео и 30GB HDD. Другата ми машина е на 355Mhz, 192Mb Ram, 8Mb Видео и 4Gb Hdd. Немисля да ги сменям нито една от двете, може би единствено да си дигна Рам-а на 512 на парвата. Варшат работа за абсолутно всичко освен за игри, а на мен компутара ми трябва за работа а не да си имам скапа играчка вкащи. Как би ме убедил да си упграде-на копма в момента за да достигна изискванята на Виста, при положение че и сега компа ми варши работа за обучението ми, а и си изкарвам хляба с него.
  • Понеделник, 03.07.06, 20:14, shaman:
    Здравей,ми що ще го upgrade-ваш,щом и сега ти върши работа не би трябвало някой да те убеждава.За първия ти може и да я подкараш с някоя бета версийка,но втория явно ще ти остане само за "хляба".
  • Сряда, 05.07.06, 11:47, dreakman:
    Много ясно пак оперативна памет трябва да купувам..,
  • Сряда, 09.08.06, 14:24, anonymous:
    Аве какво да ви кажа Vista-та сигурно ще си струва усилията на потребителите, и все пак сигурно и у нас щайгата ще се озори( 1.6GHz [32bit], 2.6GHz [64bit]Sempron, 512mb RAM ,256mb sheared(video GeForce6600), 80 Gb HDD): Аве мнооооооого място иска!От каде да го изс**а!Лошото е че най-вероятно няма да видя цялата красота на Aero :(

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.