Актуализация на SP2 за Windows 7. Vista: как да инсталирате SP2

все пак този индикаторможе да варира в зависимост от изследванията, става очевидно, че Windows 7 е популярно решение сред потребителите. добри причини: стабилна работасистеми дори на стари компютри, хубаво външен види пълна подкрепамодерен софтуер.

Ако използвате Windows 7, тогава сте изправени пред един сериозен проблем: системни актуализации.

Windows 7 беше пуснат през октомври 2009 г. и оттогава потребителите трябва да актуализират компютрите си всеки месец. Ако автоматичното актуализиране е деактивирано, тогава всичко реални актуализациибеше като кошмар - компютърът изтегли стотици актуализации, постоянно се рестартира и всичко това отне прилично време.

Microsoft реши този проблемпрез февруари 2011 г., когато пакетът излезе Актуализации на услугитеПакет 1, който включваше всичко предишни актуализациии кръпки. Потребителите вече могат да инсталират всички актуализации наведнъж, без да се налага да преминават през продължителен поетапен процес на актуализиране.

Оттогава много потребители очакваха втория сервизен пакет, но Microsoft имаше други планове за това.

Стотици актуализации за чиста инсталация на Windows 7

Ако изпълнявате чиста инсталация Windows 7 днес вероятно сте забелязали това, за да получите напълно сегашна версия OS се нуждае от двеста актуализации, за да бъдат инсталирани. Този процесможе да приеме най-добрият случайняколко часа. Това е така, защото Microsoft вече не пуска кумулативни актуализации за Windows 7, след като Service Pack 1 беше пуснат през февруари 2011 г., така че трябваше да получава част по парче актуализации, които бяха пуснати за 5 години.

Microsoft се справи с този проблем с Windows 10, като пусна кумулативни актуализации (които включват всички предишни корекции и при инсталиране кумулативно подновяваневсички са инсталирани налични актуализации), и сега тази работаработи с Windows 7. Въпреки това, без издаването на Service Pack 2.

Редмънд наскоро пусна актуализация, наречена сборна актуализация за удобство за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1 (KB3125574). Актуализацията включва всички актуализации, пуснати след изходни прозорци 7 Сервизен пакет 1 до април 2016 г. За да получите най-новата версия на операционната система, трябва да инсталирате актуализации, пуснати след тази дата.

За да инсталирате сборната актуализация за удобство, първо трябва да инсталирате актуализацията на сервизния стек за Windows 7 и Windows Server 2008 R2 (KB3020369). Това е необходимо условиеза да видите изтеглянето. За да инсталирате актуализацията, ще ви трябват поне 4 гигабайта дисково пространство.

Какво предстои за потребителите на Windows 7? Трудно е да се предвиди, но не очаквайте нищо ново кумулативна актуализацияв близко бъдеще. Microsoft обеща да пуска несигурни сервизни пакети за Windows 7 и 8.1 всеки месец, но не предостави информация за кумулативни актуализации.

Намерихте печатна грешка? Натиснете Ctrl + Enter

Сервизен пакет за програма Windows 7 sp1 2018 Актуализации на Windows 7 торент е UpdatePack7 (Самостоятелен актуализации на windows 7). Пакет за актуализиране за Windows 7 64 и 32-битова системна архитектура, включително Server 2008 R2 SP1. Бърз монтажактуализира Windows 7 без интернет, просто изтеглете себе си на USB флаш устройство, за да можете да инсталирате всички актуализации в един пакет.
Идеален за случая, когато няма интернет връзка и току-що сте инсталирали чисто изображение на Vinodvs 7, активирали сте и инсталирали драйверите, сега остава малко да направите - windows 7 сервизен пакет 1 за 2018 г. с най-актуалните актуализации за сигурност sp1 в една програма... По същество имате актуализация инсталирани прозорци 7 x64, сякаш сте надстроили от Сървъри на Microsoftточно сега.

Софтуерна версия: 18.4.15
Официален сайт: https://blog.simplix.info/updatepack7r2/
Език на интерфейса: RUS руски, английски и др.
лечение:Не е задължително.
Размерът exe файл: 680 Mb

Изтеглете торент пакета за актуализация за windows 7

Забележка:Добавена интеграция USB драйвери 3.0 и 3.1 това се реализира чрез проекта Win7USB3.

Екранни снимки на програмата за актуализиране на windows 7




Този самостоятелен пакет за актуализация UpdatePack7 ще работи както на току-що инсталиран Windows 7, така и на по-ранни актуализации. операционна система... Проектиран за ЛАПТОПИ, КОМПЮТЪРИ и ТАБЛЕТ. Просто копирайте файла UpdatePack7 на USB флаш устройство или друго устройство и можете да актуализирате операционната система на вашето устройство без никакви проблеми. С напредването на актуализацията има вероятност вашият компютър да рестартира няколко състезания, това е добре! | Повече ▼ подробна информацияМожете да прочетете за UpdatePack7 на официалния уебсайт, връзката към която ще намерите в описанието за тази торент дистрибуция.

Въпреки факта, че версии на Windows като осмата или десетата са пуснати от доста време, XP все още остава популярен за много потребители. За жалост, Microsoftспря да го поддържа, но е възможно някой вече да няма най-новата версия на ОС.

Тази статия ще ви покаже как да надстроите от Windows XP SP2 до SP3. Тази процедура не е никак сложна, но с нашите инструкции ще отнеме малко време. Също така в края на статията ще говорим за това как да надстроите XP до Windows 7.

Подготвителни дейности

Преди да надстроите от Windows XP SP2 до SP3, трябва да подготвите компютъра си и да се конфигурирате сами. Първо, изтеглете самия пакет за актуализация. За съжаление няма да е възможно да го намерите на официалния уебсайт на компанията, но има съответен архив на Yandex.Disk.

След като изтеглите пакета, е твърде рано да преминете към надграждане на Windows XP до SP3, все още трябва да подготвите системата.

  1. Трябва да проверите компютъра си за актуализации „Toolkit споделяне"и" Многоезичен интерфейсен пакет "и, ако има, деинсталирайте ги. За да направите това, в "Контролен панел" отворете приложението" Добавяне или премахване на програми ", поставете отметка в квадратчето "Показване на актуализации", вижте горните актуализации в списъка и ги премахнете, ако бъдат намерени...
  2. Също така проверете състоянието на вашите антивирусни програми - те трябва да бъдат деактивирани, в противен случай може да възникнат проблеми при актуализиране на версията на XP.
  3. Все още не пречи да създадете точка за възстановяване. Ако направите това, в случай на неизправност нова версия OS ще можете да "върнете обратно" към стабилен SP2.

След като сте подготвили системата, можете да преминете директно към историята как да надстроите Windows XP SP2 до SP3.

Инсталиране вътре в операционната система

Както беше посочено в началото на тази статия, има два начина за актуализиране. Първият предполага инсталиране вътре в операционната система, за него ще стане дума сега, вторият изисква стартиране на инсталатора през BIOS, което ще бъде разгледано малко по-късно.

Преди да надстроя Windows XP SP2 до SP3, бих искал да кажа, че този процес е подобен на инсталирането на всеки друг софтуер, така че за повечето потребители ще бъде разбираемо, но за останалите е представен по-долу подробни инструкции:

  1. Стартирайте файла за инсталиране на актуализации, изтеглен от Yandex.Disk.
  2. Ще започне разопаковането на инсталационните файлове. временна папка... Изчакайте този процес да приключи.
  3. В прозореца за добре дошли, който след това ще се отвори, трябва да кликнете върху „Напред“.
  4. Текстът ще се появи лицензионно споразумение... За да продължите да инсталирате актуализацията, трябва да я прочетете и приемете. За да направите това, поставете отметка в квадратчето до „Съгласен съм“ и щракнете върху „Напред“.
  5. Ще започне процесът на инсталиране на всички файлове за актуализация на компютъра. Между другото, този процес не трае дълго.
  6. След като завърши, последния прозорецинсталатор. Той ще ви каже, че трябва да рестартирате компютъра си, за да завършите инсталацията. Можете да направите това в момента, като щракнете върху бутона "Край". V в противен случайпоставете отметка в квадратчето "Отлагане на рестартирането" и щракнете върху "Край" - прозорецът на инсталатора ще бъде затворен и можете да завършите цялата работа на компютъра.
  7. Но все пак трябва да рестартирате компютъра си. След това съобщението "Моля, изчакайте" ще се появи по време на процеса на зареждане на операционната система - в този момент процесът на инсталиране на актуализацията приключва.
  8. В резултат на това се появява прозорец за абониране за автоматични актуализации... Изберете желания отговор и кликнете върху „Напред“.

Това е първият начин, как да надстроите Windows XP SP2 до SP3, сега нека преминем към втория.

Инсталиране през BIOS

Инсталирането на актуализация чрез BIOS означава използване на програмата nLite, така че първо я изтеглете и инсталирайте на компютъра си, след което продължете към инструкциите.

  1. Вмъкване Windows диск XP във флопи устройството и преместете всички файлове, които се съхраняват на него, във всяка удобна за вас папка, но се уверете, че няма руски букви по пътя към нея.
  2. Отворете приложението nLite и в първия прозорец изберете руския език от списъка и кликнете върху „Напред“.
  3. Щракнете върху "Преглед" и в прозореца, който се показва, изберете папката, в която са копирани файловете от диска.
  4. Щракнете върху Напред.
  5. В следващия прозорец също щракнете върху „Напред“.
  6. От списъка със задачи изберете елементите "Service Pack" и "Boot ISO изображение", след което щракнете върху "Напред".
  7. На този етап щракнете върху "Избор" и в прозореца, който се показва, "Да".
  8. Щракнете върху "OK" в другия прозорец.
  9. В прозореца, който се показва, посочете файла, изтеглен от Yandex.Disk.
  10. След като изчакате завършването на добавянето на този файл, щракнете върху "OK", след това върху "Напред".
  11. Щракнете върху „Създаване на ISO“ и изберете папката, където ще бъде поставено изображението.
  12. Изчакайте края на процеса на създаване на изображение и затворете приложението.

Windows изображение XP SP3 е създаден, всичко, което трябва да направите, е да го запишете на USB флаш устройство и да стартирате компютъра от него и след това да инсталирате ОС.

Надстройка до по-нови версии на Windows

Много потребители, когато мислят за надграждане на Windows XP до по-нова версия, искат да инсталират седмата или осмата. За съжаление това няма да е възможно, тъй като представените издания трябва да се изтеглят отделно. Следователно можете да надстроите Windows XP до Windows 8 само като закупите диск с тази ОС или изтеглите изображение от сайта.

Заключение

В резултат на това знаете два начина да надстроите Windows XP SP2 до SP3, всеки от тях има отличителни черти, но всички те еднакво ви позволяват да постигнете желания резултат.

Здравейте всички!
През май 2016г години на Microsoftпусна нова кумулативна (кумулативна) актуализация за работа Windows системи 7 Service Pack 1 (32bit и 64bit) и Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (64bit). Формално обещанието, дадено през 2012 г., е изпълнено: Актуален пакетактуализациите се наричат ​​не Service Pack 2, а „Удобна сборна актуализация за Windows 7 SP1 и Windows Server 2008 R2 SP1 ". Но този пакет много прилича на SP2. Номерът на тази актуализация е KB3125574... Тази актуализация не се изтегля чрез Windows Update (Windows Update), тя има много в комплекта важни актуализациии можете да го изтеглите само през IE.

Тази актуализация не е налична в Windows Update, трябва ръчно да я изтеглите, за да я инсталирате софтуерен пакетот официалния сайт Microsoft Update Catalog ( Каталог на Microsoft Update).Трябва да се отбележи, че Microsoft действа в свой собствен стил: можете да влезете в уебсайта на Microsoft Update Catalog само от браузър. MicrosoftInternet Explorer 6.0или по-късно.


Следователно, ако не използвате браузърInternet Explorer, препоръчвам да изтеглите този голям сервизен пакет от директните връзки по-долу:

KB3125574-v4-x86 - за Windows 7 SP1 x86 (32 бита).

KB3125574-v4-x64 - заWindows 7 SP1 x64 и Windows Server 2008 R2 x86-64.

Размерът на изтегляне на актуализацията е 316 MB за 32-битово издание на Windows 7 и 477 MB (става 476 MB след изтегляне на компютър) за 64-битово Издания на Windows 7 и Windows Server 2008 R2.

Забележка № 1.
Вашият Windows 7 трябва да е SP1 или KB3125574 няма да се инсталира! Освен това, преди да инсталирате KB3125574, трябва да сте инсталирали друга малка актуализация - KB3020369, в противен случай KB3125574 също няма да бъде инсталиран.

Бележка 2.
Моля, имайте предвид, че този пакет не включва някои по-рано пуснати "пачове", но включва няколко "шпионски" актуализации, които добавят телеметрична функционалност и подготвят 7 за прехода към Windows 10.
Например, това са:
KB3068708- инсталира телеметричната услуга, подготвя системата за ъпгрейд до Windows 10, внедрява "Програма за подобряване на качеството на софтуера" (CEIP) Win7, Win8.1, Server 2008 R2, Server 2012 R2.

KB3075249- добавя телеметрия към consent.exe (UAC проследяване) Win7, Win8.1, RT8.1, Server 2008 R2, Server 2012 R2.

KB3080149- корекции на часовата зона, още повече телеметрия, вероятно CEIP в Win7 SP1, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012 R2.

След като инсталирате големия пакет за актуализация KB3125574, можете да се отървете от нежелани актуализации на шпионски софтуер, като ги деинсталирате чрез командния ред. Влезте командна линияследните команди и натиснете Enter:

wusa.exe / kb: 3080149 / деинсталиране / тихо / norestart

Вместо / kb: 3080149 посочете желан номерактуализации за деинсталиране, след което рестартирайте компютъра си. Съвет: по-удобно и по-бързо е да копирате и поставите тези кодове с помощта на мишката, отколкото да ги въвеждате от клавиатурата.

Инсталирането на пакета KB3125574 отнема приблизително 15 минути (на система с 4 ядрен процесор, 16 GB DDR3 RAM и 120 GB SSD), по време на които се извършват две рестартации. За още слаби компютриинсталацията може да отнеме от половин час до час. Версията на седемте не се променя: "build 7601, Service Pack 1".

Нека обобщим.

Трябва ли изобщо да инсталирам тази голяма актуализация на KB3125574 (а ла Service Pack 2)? Определено си заслужава, ако Windows Update 7сте деактивирали изобщо и преди това не сте инсталирали почти нито една актуализация (или, много рядко, сте инсталирали селективни актуализации). В края на краищата, много Потребители на Windows 7 предпочитат да деактивират Центъра за актуализиране и да не инсталират всичко в системата. KB3125574 съдържа много важни актуализации, които подобряват стабилността на Windows 7, коригират няколко грешки и поправят някои дупки в сигурността.
Ако вашият център за актуализиране работи автоматичен режимтогава повечето от тези актуализации вероятно вече са инсталирани във вашата система.

Тази статия беше ли полезна? Тогава подкрепете автора с доста стотинка като допринесете с каквато и да е сума за развитието на блога.

осигурява поддръжка за нови видове оборудване, както и няколко от най-новите стандарти. Този сервизен пакет включва всички актуализации, доставени след пускането .

Сервизен пакет 2 (SP2) за на разположение безплатно и придружено безплатна справкапри инсталация.

SP2 пакетможе да се използва за актуализиране на всички издания (Стартер, Home Basic, Home Premium , Бизнес, Предприятие, Ultimate).

Как да инсталирате найлонов плик Актуализации на Microsoft Windows Vista 2 (SP2)

- използвайте Windows Updateили изтегляне SP2 пакет(например посетете страницата Сервизен пакет 2 за Windows Server 2008 и Windows Vista, изберете и изтеглете пакета за вашата версия на ОС);

- създаване на точка за възстановяване;

- стартирайте файла Windows6.0-KB948465 - ***. Exe;

- в прозореца Инсталиране на Service Pack 2 за щракнете По-нататък(инсталаторът за актуализация ще провери за свободно пространствона диска и ако няма достатъчно свободно място за инсталиране на сервизния пакет, той ще покаже съобщение, че трябва да освободите място);

- в следващия прозорец прочетете условията на лицензионното споразумение, поставете отметка в квадратчето Приемам условията на лицензаи натиснете По-нататък;

- в следващия прозорец със съобщение „Запазете данните си, затворете всички програми и щракнете върху бутона Инсталиране. Инсталацията може да отнеме повече от час. Не можете да използвате компютъра си по време на инсталацията. Компютърът ще се рестартира няколко пъти "щракнете Инсталирай;

- ще започне инсталирането на пакета за актуализация;

- след инсталиране на пакета ще се появи прозорец Инсталацията беше успешна със съобщението "Windows Vista Service Pack 2 е инсталиран на вашия компютър", щракнете Готов.

Бележки (редактиране)

1. За инсталиране Сервизен пакет 2 (SP2) за трябва да бъдат инсталирани преди това .

2. Ако инсталирате SP2На , свържете го към електрическата мрежа, като може да не е достатъчно за целия процес на актуализиране.

3. Не изключвайте и не изключвайте захранването в процес на инсталиране на актуализацията!

4. Преди зареждане SP2изберете версията, която искате SP2: за 32-битова версия или 64-битова.

За да проверите версията на ОС, щракнете върху бутона Започнете, щракнете Кликнете с десния бутон параграф Компютъри изберете командата Имоти... В гл Системае посочен типът операционна система (в групата Тип на системата).

5. Преди монтажа SP2затворете всички отворени файлове и програми.

6. Преди да започнете актуализацията, архивирайте вашите файлове на външен твърд диск, DVD-или , или в мрежова папка.

7. Ако конфигурацията на антивирусния софтуер не ви позволява да промените някои системни файлове, инсталацията може да не успее SP2... Опитайте временно да деактивирате антивирусния си софтуер. За да направите това, щракнете с десния бутон върху иконата на антивирусната програма (която обикновено се показва в областта за уведомяване Ленти на задачитев долния десен ъгъл на екрана) и изберете командата Деактивирайте.

8. Ако сте деактивирали сервизния пакет, преди да инсталирате антивирусна програма, включете го отново след инсталиране.

9. При инсталиране SP2стриктно следвайте инструкциите на екрана.

10. По време на монтажа SP2 може да се рестартира няколко пъти.

11. Продължителността на процеса на инсталиране на сервизния пакет е 1 час (или малко повече).

12. Ако ще инсталирате SP2чрез вградената система Windows Update, размерът на изтеглената актуализация ще бъде значително по-малък (отколкото ако я изтеглите отделно).

13. След монтаж Сервизен пакет 2 (SP2)аудио устройство и някои други устройства може да не работят. В този случай трябва да инсталирате актуализирани драйвериза тези устройства.

Как да премахнете пакет SP 2

За премахване SP2и възстановяване предишно състояниесистема, можете да използвате компонента Контролен панел Програми и функции:

- Натисни бутона Старт -> Контролен панел -> Програми и функции(или натиснете бутона Старт ->в редица За да започнете да търситевъведете appwiz.cpl, щракнете Въведете);

- в менюто Задачи(ляв клик Вижте инсталираните актуализации;

- в прозореца Премахване на актуализациящракнете Сервизен пакет за Microsoft Windows(KB948465) -> Изтриване;

- в прозореца Премахване на актуализациясъс съобщение „Наистина ли искате да премахнете тази актуализация?“щракнете да;

- следвайте инструкциите на екрана.

Проблеми след инсталиране Windows Vista SP2

Веднага след монтажа Windows Vista SP2понякога се появяват замръзвания при стартиране на системата.

Също така често има проблеми със звука (вж. ) .

Валери Сидоров

Сервизен пакет 2 за Windows Server 2008 и Windows Vista